Anlita någon som kan hantverket med fönsterrenoveringar

Att renovera fönster själv tar resurser i anspråk och tar en hel del av ens tid. Dessutom är det bäst om man vet hur man gör och helst har gjort det några gånger innan man börjar med den  procedur som det krävs för en fönsterrenovering. Därför sparar det tid att anlita en hantverkare som har gjort fönsterrenoveringar många gånger och gör arbetet mycket snabbt.

Vad en hantverkare kostar

Man kan gott och väl räkna med att en hantverkare kostar ungefär 500 kronor per timme när man anlitar en sådan för en fönsterrenovering. Men den kostnaden är alltid avdragsgill, och därmed kan man sänka kostnaderna för en hantverkare med till och med det dubbla, beroende på hur mycket av Rot-avdraget som man redan har använt sig av under året. Man får dock inte Rot-avdraget för mer än 50.000 per år och per person. Timpriset på en hantverkare varierar en del mellan städer, men i Stockholm kan man räkna med cirka 500 kronor i timmen. Sedan bör man alltid räkna med de kostnader som tillförs för materialet när hantverkaren arbetar med fönsterrenoveringen, och tjänsteresor till exempel till och från färghandeln.

Detta gäller för Rot-avdraget

Ska man kunna dra av för Rot-avdraget är det viktigt att den som betalar för det, är över 18 år, betalar själv för arbetet och är den som drar nytta av arbetet. Men man får inte mer än 1/3 delar av priset för hantverkarens arbete när man drar av för Rot-avdraget. Dessutom är det viktigt att arbetet med fönsterrenoveringen äger rum i bostaden. Det går inte an, att hantverkaren kommer ut och tar med sig fönster till sin egen verkstad och utför arbetet där. Arbetet som ska vara berättigat för Rot-avdraget, måste ske på plats i bostaden. Annars räknas arbetet som ett arbete som sker på någon annan plats än hemmt och är då inte berättigat till Rot-avdraget.

Så går det till att renovera fönster

Man bör ta kontakt med en hantverkare som kan renovera fönster. Börja då med att googla "fönsterrenovering Stockholm" för att få några förslag av Googles sökmotor på hantverkare som har uppgett att de renoverar fönster och som arbetar i Stockholm. Då är det bara att ta kontakt. Vill man, kan man alltid ta referenser av dem eller läsa på om hantverkaren på olika sajter som rankar hantverkare, till exempel på yelp.se, reco.se eller offerta.se. Där kan man läsa på om dem innan man bestämmer sig. Här kan du läsa mer om fönsterrenovering i Stockholm på: https://www.fönsterrenoveringstockholm.com.

4 Dec 2019