Annorlunda markiser i Göteborg

Terrassmarkiser, pergola och korgmarkiser är vanliga. Men i Göteborg finns även en annan typ, nämligen vertikalmarkiser, där markisen fungerar en som gardin.

Kontoret i stan var beläget i centrala Göteborg på en av de mindre gatorna. Ett perfekt läge för kunderna, men lite besvärligt för personalen. Kontoret låg så att solen lyckades ta sig in oavsett tid på dagen eller året. Det innebar att det blänkte i datorerna, vilket personalen upplevde frustrerande och tröttsamt för ögonen.

De funderade på att sätta upp en markis, men det fungerade inte. Gatan var smal och kontoret låg på första och andra våningen. En markis skulle göra det svårt för de som levererade varor till butikerna i närheten. Ett tag sattes gardiner upp som kunde dras för, men det blev en alltför trist arbetsmiljö.

Smarta markiser för kontor

Det var inte förrän chefen tog kontakt med ett företag som jobbade med markiser som problemet löste sig. Det visade sig att dom erbjöd en sort som kallades vertikala markiser. De såg ut som rullgardiner och låg mot fönstren. Man kunde beställa markiser med screenväv så att personalen fortfarande kunde se ut samtidigt som de slapp blänkande skärmar.

Nu skulle det bli nya markiser i Göteborg och chefen skickade ett gruppmail till övriga kontor i koncernen om deras upptäckt. Personalen som monterade markiserna kunde komma redan nästkommande vecka och stämningen var hög på kontoret. Beställningen firades med att chefen beställde hem en ljuvlig smörgåstårta och gav personalen en längre lunch så de fick tid att prata.

24 Aug 2022