Årets trendtapeter 2019

Årets tapeter är verkligen inspirerande tapeter. Vi har redan sett en viss återgång till det mer sobra vita, grått eller med mer dämpade färger på inredningen efter att ha slagit in på en mycket mer färgrik inredning med storablommor och mönster med djur, ananaser eller andra roliga mönster. Numera ser vi en viss flirt med 1990-talet när vi ser på inredningstrender för i år. Bland det mest iögonenfallande är väggar som ser ut att ha blivit målade med svamp. I år ser vi flera olika tapeter som är populära.

Storblommiga eller småblommiga tapeter

Lovely home har blommiga tapeter från till exempel Boråstapeter, som både har stora, och små blommor. Man kan välja mellan romantiskt rosa stor- eller småblommigt. Boråstapeter har även asiatiska blommor, och tapeter med både blom- och fågelmotiv i vackra färger som ljusblått/rosa/vitt/grönt och grått. Midbec har tapeter med blommor och en favorit och återkommande blomma är dels rosor, men även vallmo.

Canvastapeter som ser ut som tavlor

En trend som har kommit tillbaka sedan 1980-talet är antingen fototapeter eller ännu mer populära canvastapeter som ser ut som gigantiska tavlor på väggarna.  Duro har tapeter som ser ut som virkesfasader. Phptpwall har canvastapeter som har motiv som hämtade ur en akvarell, men har även foton, och då kan man beställa en skog med en solglimt, man kan välja mellan lejonmotiv, barn, städer, fjärilar och så vidare. Fint blir det, men endast en vägg är bäst att viga tom fondvägg för en fototapet eller canvastapet. Annars kan det bli för rörigt.

Randigt och mönstrat

Scarlett har fina tapeter som är mönstrat, tapeten Mistinguelt är fin i rosa/silvermönster. Duro har tapete Ljungbacka med fina mönster i gult/brunt. Den som vill ha en diskret tapet men med fina ränder är Boråstapeter som heter Pure linen. Sandberg har tapeten William som är fin i rosa/vit-randig tapet.

William-Morris-tapeter

William Morris har ritat mönster och vackra tavlor som är så populära att hela kollektioner av tapeter har gjorts efter hans artisteri. Bland annat tapeten Pimpernel av konstnären från 1876 kan man köpa bland annat från Engelska Tapetmagasinet. Förutom Pimpernel-tapeterna kan man köpa Willow Bough, Chrysanthemum Toile, the Brook, Pure Honeysuckle, Seaweed och många många fler. Den som gillar William Morris tavlor kommer att älska denna kollektion med tapeter. Det bästa man kan göra är surfa in på Engelska tapetmagasinets hemsida och titta på deras William Morris kollektion.

I behov av tapetserare eller målare i Falun? Läs då mer här.

24 Nov 2019