Att anlita snickare i Stockholm

När du ska anlita tjänster, oavsett om det är snickare eller någon annan yrkesgrupp, finns det både för- och nackdelar med att bo i en större stad så som Stockholm. Till exempel är det vanligt att hantverkare tar ut en högre timkostnad i Stockholm, samtidigt som det dock finns betydligt större chanser att förhandla när utbudet är så stort.

Du har helt enkelt större möjligheter att påverka val av snickare och pris när du bor i en större stad. I den här texten kan du läsa mer om hur du kan gå till väga när du ska anlita en snickare i Stockholm.

Ta in offerter från många olika snickare

Stockholm har sannolikt landets största utbud av snickare. Att inte utnyttja detta vore dumt. Dra nytta av den hårda konkurrensen genom att ta in så många offerter du bara kan (eller som du känner du att orkar), för att sedan ställa dem mot varandra. Med flera offerter i handen har du plötsligt ett ganska bra läge att förhandla i.

Tänk dock på att snickare idag ofta har mycket att göra i Stockholm. Byggkonjunkturen är stark över hela landet, men märks kanske av särskilt mycket här. Dessutom är det stockholmarna som är de flitigaste brukarna av ROT-avdraget – så att hantverkare anlitas i hög grad här finns det få frågetecken kring.

Så får du in många offerter

Att ta upp en telefonbok och leta efter numret till en snickare funkar visserligen, men är kanske en något utgången metod. Idag finns det hemsidor som samlar många olika snickare på ett och samma ställe. Dessa typer av sidor låter dig skicka iväg ett uppdrag och få svar från dem som kan tänka sig att göra jobbet. På så vis kan du, efter bara någon dag eller två (och med minimal ansträngning), få offerter från flera olika aktörer. Tänk på att beskriva ditt uppdrag så precist det bara går, så att du får en så rättvis offert som möjligt på en gång.

Titta i närområdet

Anlitar man en snickare i en mindre stad i Sverige behöver man knappast fundera på var i staden som snickaren är baserad. I Stockholm kan det dock vara läge att göra det. Om jobbet ska utföras i till exempel Kallhäll, men snickaren är baserad långt ute på Värmdö, blir det onödiga reskostnader. Det är framförallt för dig som kund som affären blir sämre, eftersom resekostnaderna läggs på fakturan.

Det bästa är att anlita en snickare i närområdet. Bor du på norra sidan av Stockholm, är det också där du bör hitta en bra snickare. Du behöver fortfarande inte oroa dig för utbudet, då befolkningen är så pass stor att det fortfarande finns mycket att välja mellan.

Ofta högre timpris

Som nämnt i inledningen är det vanligt att hantverkare i Stockholm har ett något högre timpris än hantverkarna i mindre städer. Det här kan innebära att kostnaden för en snickare blir något dyrare här – men med tanke på det stora utbudet har du också möjligheter att förhandla. Du har alltså möjlighet att själv påverka priset i viss mån. Hur mycket du gör det är upp till dig själv och dina förmågor att förhandla.

24 Jul 2017