Brandisolering gör sitt jobb

Vill du kunna sova tryggt om nätterna? Veta att du har gjort vad du kan för att ha det tryggt. Då ska du göra en brandisolering i ditt hem. Den kan rädda liv.

I våra hem idag har vi en hel del elektronik av olika slag. Trots att dessa är säkra att använda sig av, så har de med el att göra. Utan el så är det inget fungerande hem, men det händer att bränder börjar just på grund av något slags elfel. Då gäller det att redan ha ett bra skydd, som skyddar dig om det skulle börja brinna.

En brand sprider sig otroligt snabbt. På bara några minuter kan en trävilla stå i full låga och vara bortom räddning om den inte har ett skydd. Varenda bostad bör ha ett brandskydd, för att se till att just det inte händer. När det kommer till bränder så handlar det om tid. Du behöver så mycket tid på dig som möjligt för hinna att ta dig ut.

Hur fungerar en brandisolering?

Om du har en brandsiolering i din bostad, så har du ett väldigt bra skydd. En brandisolering består av ett material som är brandtåligt. Det kan vara av olika slag men ett vanligt material är stenull. Det gör att det blir svårare för både branden och röken att ta sig vidare.

Det gör även att du får en större chans att ta dig ut. Tid är det viktigaste som finns om det brinner. Tänk på att du behöver ha professionell hjälp med att se över brandisoleringen med jämna mellanrum.

17 Mar 2023