Dags att måla om huset?

Är det dags att måla om fasaden? Vi kommer in i den säsong då utomhusmålningar passar som bäst. Vet man att det är dags att måla om fasaden kan det vara hög tid att leta efter någon målare som är duktig på att både göra underlaget noggrant. Särskilt när det kommer till fasader är underlaget minst lika viktigt som själva målningen av den samma.

Har man en rappad fasad, är det viktigt att målaren ser till att hål lagas och kontrollerar att fönster och ventiler är i gott skick innan man sätter igång själva målandet.

Har man ett trähus är det viktigt att se till att så att inga plankor i panelen är ruttna, eller fuktskadade och behöver ersättas. Det gäller alltså att välja en målare som är noggrann och inte har bråttom.

Låt det hellre ta tid och med kvalitet istället för tvärtom

Ska man göra ett renoveringsarbete på ett noggrant sätt, gäller det att man lägger den tid som krävs på den. Så hur hittar man en sådan målare? Det gäller nämligen att inte välja den målare som är billigast.  Det gäller att hitta den mest prisvärda målaren och att du får den målare som är noggrannast.

Du märker det redan när du ber om en offert. Ber de att få komma ut till dig innan de ger dig en specifik offert, då vet du att de är noggranna och bryr sig om att beräkna vad deras arbete kommer att gå på, beroende på hur huset ser ut och hur lång tid det är sedan du målade om huset, till exempel.

Anlita en målare med goda referenser

Be också om referenser. Är det ett bra företag, bör de ha många referenser. Är det ett nystartat företag är det svårare kanske att kunna hänvisa till referenser, men då kan du alltid anlita dem, eftersom. Om de är ett seriöst företag är de måna om att få bra referenser för att kunna bygga upp sitt rykte som målare i branschen.

Det är skillnad på en erfaren målare och en som inte ”ser” vad som behöver göras. En erfaren målare vet hur underlaget ska se ut på en fasad, och kan tala om det kan finans misstankar om fuktskador, och som ser huset som en helhet, och inte bara som en yta som ska målas. 

Du vet väl om att du även kan måla tak? Gör du det förlänger du hållbarheten på ditt tak med flera år. Det är inte bara plåttak som du kan måla, du kan måla tegelpannor om du så önskar. Du får ett bra fräscht och mer hållbart tak med ny ommålning. Läs mer om en målare som arbetar i Täby: http://www.målaretäby.nu.

21 May 2018