Dags renovera hemma?

Om man ska måla om, eller tapetsera om, så är underarbetet mycket viktigare än själva målandet eller tapetserandet. Så om man tycker om att måla eller tapetsera, glöm det. Att måla och tapetsera är bara en liten bråkdel av det viktiga arbetet, som handlar om att riva, spackla och sandpappra. Det är först när du verkligen river ut den gamla tapeten som du kan få en fin tapetsering.

En målare gör det arbete som tar en vecka för dig, det gör hon, eller han på 2-3 dagar. Beroende på hur länge sedan det är sedan någon rev ut de gamla tapeterna, så kommer det att ta för en målare att avlägsna tapeten. Det första en målare gör, är nämligen att bearbeta väggarna innan de kan ta sig an själva målandet. När väl tapeten är borta, ser man till att spackla alla hål. Är väggen väldigt utsatt, kan man dessutom spika fast nya gipsskivor på väggarna. Men inget av det görs utan att villaägaren tillfrågas. En målare kan dessutom ge garantier på arbetet. Det ska göras med hög kvalitet, och inte fuskas med varken arbete eller material.

Vilka färger eller tapeter vill du ha?

Anlita målare i Göteborg

Visste du att olika färger påverkar oss på olika sätt. Vill man få till mer aktivitet i rummet, kan man välja en gul färg. Gult är en färg som får oss aktiva och på gott humör. Prova att deppa i ett gult rum! Det är så gott som omöjligt. Även rött får oss aktiva. Men röd färg är lite svår, då fel slags röd färg kan göra oss arga. Rött är en signalfärg, som påverkar oss, i värsta fall på ett negativt sätt. Tänk bara på tjurar och röd färg. Vi människor tenderar att reagera på liknande sätt. Då är blått en bättre färg, som dämpar oss, men även här bör man se upp. En felaktig blå färg kan få oss deprimerade. Då är vitt en bra färg. Den får oss varken arga, deprimerade eller på något annat ovälkommet sätt. Många vill ha lugna färger hemma, då man annars lever i en jäktad och stressad tid. Då kan gula och beiga, rosa och färger med aprikos få en lugnande effekt på oss. Alla dessa färger är lätta att kombinera med vita och svarta möbler eller möbler i  träfärg. Att måla en del av väggen i den färg eller med den tapet som man funderar att måla eller tapetsera med är en bra idé innan man bestämmer sig. Då ser man om man kommer att vilja ha just den färgen eller tapeten på just den väggen. Läs mer här om du vill få tag i målare i Göteborg.

14 Dec 2019