Det gamla taket har gjort sitt

Det är sällan man faktiskt behöver byta taket själv på sitt hus. Detta då tak har en helt fantastisk livslängd. Har man köpt ett äldre hus bör man dock se över takets kvalité. Det ska hålla tätt.

Har ni börjat märka av att det kommer en konstig lukt från ovanvåningen? Det ser nästan ut som väggarna har blivit blöta. Då kan ni behöva se över ert tak. Taket ska man helst se över en gång per år. Då passar man även på att ta bort alger och annat som samlas på taket. Det säger sig självt vilken funktion taket har. Men innebörden av ett dåligt tak är inte lika tydlig. Det blir fuktigt inomhus. Det i sin tur kan leda till mögel. Det är dessutom i regel billigare att renovera ett tag än att lägga ett helt nytt tak. Taket fyller en viktig funktion. Det skyddar inte enbarr från regn och snö, utan även från solens UV-strålar.

Som ett nytt hus

Taket tar verkligen upp stor plats på huset. Ögonen dras snabbt dit när man passerar hus. Med ett nytt tak kommer dit hus nästan se helt nytt ut. Vill man göra det lilla extra kan man passa på att måla om samtidigt. Vem älskar inte känslan av nytt? Takläggare är duktiga på tak och med deras hjälp kommer ditt nya tak kunna hålla i flera år framöver. Förhoppningsvis är det första och sista gången du behöver byta ett tak i ditt liv. Vissa tak kan nämligen hålla upp till hundra år. Läs mer om takläggare på denna sida: takläggaregöteborg.nu

6 Apr 2021