Det innebär ett medlemsskap i Byggkeramikrådet

Många målare, dock inte alla, är medlemmar i Byggkermikrådet (BR) och man skriver det i sin marknadsföring. Men vad innebär det egentligen? Att de flesta hantverkare är utbildade tar vi för givet. Så är itne alltid fallet, tyvärr. Särskilt när det kommer till hantverkare som vi tar in från andra länder. Är det en oseriös målerifirma tar de in nästan vem som helst som påstår sig kunna arbetet. Det viktigaste är dock att hantverkarna är noggranna, arbetar efter gällande branschregler och kan materialen. Det är minimikraven. Är hantverkarfirman medlem i Byggkeramikrådet visar det dessutom på ytterligare kompetenser.

Det innebär ett medlemsskap i Byggkeramikrådet

Byggkeramikrådet arbetar för att de som är medlemmar hos dem har kompetens att bygga våtrum med gällande regler som Boverket har satt upp. Det är inte obligatoriskt med det säkerställer att hantverkaren både håller sig a´jour med de nyheter som kommer inom material och arbetssätt med materialen. Det innebär att de hantverkare som är medlemmar i Byggkeramikrådet har ytterligare kunskaper och kompetens inom sitt yrke. Är man medlem i BR, ser man till att vidareutbilda sig. Det visar på att man på det företaget är beredda att lära sig mer, att man är ambitiös och vill komma längre i sitt yrke. Särskilt när det kommer till alla utrymmen som man hanterar stora mängder vatten, i kök och badrum, är det viktigast att anlita hantverkare som är medlemmar i BR.

Målerifirmor som också ansluter sig till BR

Det är inte bara hantverkare som arbetar med att kakla badrum som ansluter sig till BR. Även målerifirmor som mest målar ytorna i kök och badrum ansluter sig till BR, dock är det ju frivilligt. Det innebär att de målarna har en speciell kunskap just om färgval och material som passar sig bäst i badrum och kök. Här finns mågna fina material som skyddar mot fukt och vatten.

När det är dags att måla om badrum

Visste du att man mycket väl kan måla kakelplattor? Om man vill renovera badrum eller kök, men vill hålla nere kostnaderna eller helt enkelt vill vara mer miljövänlig och återanvädna det material som redan finns där och inte bara vill riva ut och lägga in nytt material, kan man mycket väl bara måla om. Kakleplattorna blir mycket fina med ny målarfärg. I övrigt är det mycket 90-tal i inredningarna numera och framför allt i vår. Behöver du en målerifirma i Stockholm? Klicka då på denna länk.

26 Apr 2019