Elektricitet behövs dygnet runt

Elektriker jobbar dag och natt med att hålla liv i världens ljus och värme. Hur mycket elektricitet det finns varierar länder emellan, och så gör troligtvis även elektrikernas arbete.

Det är spännande att titta på satellitbilder över vår planet. Extra spännande är det att titta på bilder som tas om natten när det är mörkt. Det blir otroligt tydligt hur mycket el vi använder. Över alla kontinenter och länder lyses nationerna upp med ljus från städer och hus. Men det finns ett undantag. Nordkorea. Satellitbilder från NASA visar hur hela landet faller i mörker på kvällen och natten jämfört med sina grannländer. Anledningen är att det inte finns tillräckligt med elektricitet för att förse landet under alla dygnets timmar. Frågan är då hur det skulle vara att vara elektriker i Nordkorea, om du jämför med att vara det till exempel hemma i Stockholm.

Finns alltid att göra

En antagande är att elektriker dock absolut har att göra på Nordkorea, trots att det är släckt om kvällar och nätter. Man vet inte allt om Nordkorea, men man vet att mycket av deras teknologi är föråldrad sådan från Sovjetunionens tid. Det är tur att vi trots allt bor i Sverige och att vår elektricitet fungerar helt okej. Vi blir dock då och då smärtsamt påminda om att den inte sköter sig själv. Det sker fortfarande strömavbrott. Men vi renoverar också fortfarande fastigheter och måste ständigt utföra nya elinstallationer. En elektriker går med andra ord aldrig sysslolös. Det finns alltid något att göra. Läs mer om elektriker på denna hemsida: https://www.elektrikerstockholm.nu/

30 Apr 2021