En målare och hens vardag i Stockholm ser olika ut varje dag

Om du ska beskriva en målare och hens vardag i Stockholm får du använda en hel del ord. Det är ett omväxlande yrke med flera olika arbetsuppgifter som ska skötas när man är målare i Stockholm.

En målare och hens vardag i Stockholm kan verka enahanda vid första anblicken. Det ska målas, och sedan ska det målas och så målar hen igen. Eller? Ja, visst är det mycket som handlar om måleri när det kommer till att vara målare i Stockholm, men det finns några andra inslag i vardagen också som du som kund kanske inte tänker på. För det första handlar det ju om ifall en målare driver ett eget företag eller om hen är anställd i ett. Bara där kan vardagen skilja sig åt.

Driva eget som målare i Stockholm är inte alltid lätt

När du driver ett eget företag som målare i Stockholm, eller någon annanstans i Sverige för den delen, behöver du ha en hel del kundkontakter. Det gäller att skriva fakturor och skicka offerter på jobb du kan komma få. En sådan dag ser därför lite annorlunda ut jämförd med den där du är ute och genomför ditt uppdrag som målare. Ena dagen är det kontorsarbete och andra är det måleri. Den tredje kan bestå av att spackla och ytterligare en annan handlar det om att tapetsera. Att måla kan vara att du tar hand om en fasad, men det kan lika gärna vara fönsterkarmar, lister eller väggar och golv som ska målas.

10 Feb 2022