En stenentreprenad låter dig komma undan grannen i din borg

Redan de gamla grekerna visste att det är sten som gäller om man vill försvara sig. Men om du bara vill ha en stenentreprenad för din mur är det också okej.

Har du tröttnat på att grannen välter ditt plank hela tiden? Eller vill du ha ett högre staket för att bli lämnad i fred? Testa att bygga en mur istället! Det finns många fördelar med det. Om du tittar på gamla borgar har de ju oftast murar av just sten.

Det finns anledningar till det. Om fienden dyker upp kan de till exempel enkelt sätta eld på ett staket av trä. Det ger inte särskilt bra skydd. En stenmur är inte så lätt att forcera, inte ens med grannens överdrivet stora SUV. Det visste redan de gamla grekerna, som ju gärna byggde av natursten.

Bygg din borg med en stenentreprenad

En annan god anledning till att anlägga en stenmur istället för plank eller staket är att det ger ett imponerande intryck. Om du dessutom bor på en kulle kan du slå på stort och bygga om hela huset i sten. En riktig borg visar att du är kvalitetsmedveten.

Det finns många fördelar med sten och hur många sorter som helst. Du kan fråga en erfaren stenleverantör som till exempel VE Sten AB om vilken sten som lämpar sig bäst för din borg. Du kan till och med få den i en trevlig färg. Det är aldrig för sent för en stenentreprenad!

23 Mar 2023