Ett omväxlande och kreativt arbete

Det som är extra roligt med att ha ett arbete som golvslipare är att du får se många olika lokaler och bostäder under din arbetsdag. Från små enkla ettor till stora lyxiga paradvåningar.

Kanske tänker du att det måste vara tråkigt att vara golvslipare i en större stad. Men det är tvärtom. Här är ett yrke där du kommer få träffa väldigt många människor och få en inblick i deras bostäder och företag. Ena dagen kanske du slipar golvet i ett rum på Riksbankens kontor. Nästa dag kanske du slipar golvet hos en mycket känd skådespelare i hans lyxiga villa på Lidingö. Och däremellan kan du få träffa många trevliga och roliga människor som öppnar sitt hem för dig, så jobbet är verkligen omväxlande.

Slipa eller lappa och laga

När du slipar ett golv så kan det vara en enkel process där du enbart ska ta bort en yta, för att en annan ska påföras. Men det kan även vara ett golv som är trasigt och som behöver lagas i större bitar eller enbart få en påfyllnad i mindre skala. Hur du gör där är upp till vilket golvet är och hur stor skadan är. Och det är där som din kreativitet börjar. Men den slutar inte vid lappning och lagning. Det är även vanligt att du som golvslipare får påföra ytskiktet efter slipningen. Det kan vara ett enklare ytskikt eller ett som kräver mer av dig som yrkesperson. Även där krävs det att du är kreativ och mycket noggrann. Mer om golvslipning hittar du på denna hemsida: golvsliparnastockholm.nu/

8 Apr 2021