Gallergrindar som sänker försäkringspremier

Visste du om att åtgärder som förstärker dina dörrar och fönster hemma, kan hjälpa till att sänka försäkringspremien? Jo så är det. Om du skaffar riktiga gallerdörrar till din entré där hemma, räknas det som att du förstärker din dörr och har ett bättre skydd mot inbrott. Därmed räknar försäkringsbolagen med att du inte behöver betala lika stor försäkringspremie som annars.

Nu är det ju en del som associerar galler, både på fönster och dörrar, till fängelser. Inget kunde vara mindre fel. De slags galler som man kan bygga både till fönster och dörrar är snygga stålverk, målade i valfri och önskad färg. De är dekorativa, säkra och förhindrar inbrottstjuvarna från att ta sig in.

Har du skyddat ditt hem?

Bor man i storstäder, bör man alltid se över sitt inbrottsskydd. Särsklt om man bor i villa i ett villaområde, som riskerar inbrott. Det är oftast mitt på dagarna, när ingen är hemma som de flesta inbrott äger rum, eller på semestern, då många är bortresta. Har man då en trädgård bakom huset, vilket man ofta vill ha, skyddat från insyn, men samtidigt tjuvens bästa chans att osedd ta sig in i din villa och stjäla, bör du absolut ha en gallerdörr vid altandörren.

En gallergrind som är stängd, förutom altandörren ger garanterat skydd, så länge den är låst. En sådan är näst intill omöjlig att forcera, om man inte råkar ha på sig en stålsåg, men det tar flera timmar innan man har lyckats såga sig genom en gallergrind, vilket ökar chansen för upptäckt om nu någon skulle försöka sig på en sådan sak.

Larm är bra men otillräckligt

Många tänker att man har ett tillräckligt skydd om man har larm, som dessutom är kopplat till ett säkerhetsföretag, men även om säkerhetsvakterna kommer inom 10 minuter, har tjuven lycktas fly från platsen. När väl tjuven har lyckats ta sig in i ditt hem, är det egentligen för sent. Tjuven kan fly med dina saker på de 10 minuter som det tar innan säkerhetsbolaget har hunnit komma fram och stoppa tjuven. Så istället för att ta fast tjuven är det alltid bättre att se till att tjuven inte alls kan ta sig in i ditt hem.

Varför itne skaffa dig säkerhetsdörr från ett säkerhetsföretag? Skaffar du dig gallergrind till altandörren vet du att så länge den är låst, är det hart när omöjligt att ta sig in genom den.

8 Oct 2018