Golvslipning och skötsel extra viktigt i Täby

Alla älskar trägolv. Men vet du hur du sköter om parketten på bästa sätt? Ett golvslipningsföretag i Täby kan inte bara hjälpa dig med golvslipning, utan även med nyttiga skötselråd.

Först och främst är det bara att gratulera om du har ett snyggt trägolv hemma. Alltför många praktfulla parketter renoverades under 70- och 80-talen bort till förmån för bedrövliga linoleummattor och andra styggelser. Nu är det lyckligtvis nya tider, och byggnadsvård är ordet på allas läppar. Det gäller särskilt sådana detaljer som golven. De flesta experter är överens om att för den som har möjlighet är golvslipning vida överlägset att lägga nytt golv. Även om det nylagda golvet också är i trä är “nytt” helt enkelt inte lika stämningsfullt som “åldrat och välskött” när det gäller trägolv.

Be om skötseltips efter golvslipning

Däremot kan ett golv inte slipas hur många gånger som helst. När du väl satsat på ditt befintliga golv och kallat in ett golvslipningsföretag i Täby ska du se till att du sköter om golvet på bästa sätt. Eftersom alla trägolv är olika beroende på faktorer som trätyp och ålder finns inga universella råd. Fråga istället din golvslipare om hur du ska skydda golvet från onödigt slitage i framtiden. Och hur du behandlar det för att behålla glans och finish. Just i Täby är sådana här frågor extra viktiga eftersom bostadsmarknaden i Stockholmsområdet inte tillåter några halvmesyrer. Se det som att du inte bara vårdar golvet, utan även den ekonomiska investering du gjort i ditt boende.

29 Sep 2021