Hitta en pålitlig och seriös låssmed i Stockholm

Har ni precis flyttat till en ny bostad i Stockholm? I så fall kan det vara en god idé att låta en låssmed se över alla låsen. Men det är viktigt att anlita rätt låssmed då inte alla är seriösa.

Försäkringsbolagen ställer höga krav på bostadens lås och det är viktigt att man har rätt lås, annars kan det bli svårt att få ut något på försäkringen om man skulle drabbas av inbrott. Som nyinflyttad i en bostad kan det vara en god idé att låta en låssmed i Stockholm se över låsen och byta ut dem. Detta gäller oavsett om man bor i en egen villa, hyresrätt eller bostadsrätt. Tidigare boende och ägare kan ha förlagt nycklar eller lämnat ut dem till hantverkare och aldrig fått igen dem.

Hur mycket kostar det att anlita en låssmed?

De flesta låssmeder i Stockholm erbjuder gratis besiktning av bostadens lås och säkerhetssystem. Därefter får man ett förslag på förbättringar som kan göras, samt ett kostnadsförslag. Men det är viktigt att den låssmed man väljer att anlita är certifierad. Det finns nämligen många skojare där ute som gärna kallar sig låssmeder för att komma in i folks bostäder. Enklaste sättet att kontrollera en låssmed är att använda sig av den sökfunktion som finns på SLR:s hemsida. Men en låssmed som har en fysisk företagsadress där man även kan kopiera nycklar brukar vara seriös. Andra tecken man kan titta efter är om låssmeden har en ordentlig företagsbil och arbetskläder med företagets logotyp.

28 Mar 2022