Hitta rätt butik för dina markiser

Är det dags för nya markiser? Det är en ganska stor investering, och inget beslut man bör vara förhastad med. Eftersom det ofta handlar om ganska stora summor pengar man lägger ned, är det viktigt att man hittar en butik som man känner förtroende för. Men det är givetvis inte bara förtroendet som är viktigt. Det bör också finnas ett stort urval av markiser att välja mellan – till rimliga priser. 

Utbud

Vill du bara ha enkla, små markiser? I sådana fall kanske inte utbudet är den mest avgörande faktorn för dig. Om du däremot vill ha en stor, måttbeställd motoriserad markis till terrassen, kanske du behöver gå till en större markisbutik eller ett välsorterat byggvaruhus.Här har man tydliga fördelar av att bo i en större stad. Bor man till exempel i Haninge utanför Stockholm, har man flera byggvaruhus i närheten att välja mellan. Haninge är bara ett exempel, även om de bor i en annan stockholmskommun har de säkerligen flera välsorterade byggvaruhus nära sig. Det här gör det betydligt enklare att hitta de markiser man söker.

Service

Om du går till en nischad markisbutik kan du troligen förvänta dig bättre service än om du går till ett stort byggvaruhus som har alla möjliga saker relaterade till hem och trädgård. Det här av naturliga skäl, då personalen i en nischad markisbutik handskas betydligt mer med markiser än personalen på ett stort byggvaruhus, där ett mycket brett utbud av bygg-, hem- och trädgårdsprodukter finns.

Om du tror att du behöver mycket rådgivning kan det vara bäst att gå till en specialiserad butik. Även här finnas fördelar med att bo i en större stad. Om vi fortsätter med ovan nämnda Haninge som exempel, finns nästan ett tiotals nischade markis- och solskyddsbutiker, inom en radie som inte tar längre än 30 minuter att färdas med bil. Det är inte bara i Stockholm och Haninge som det ser ut så här, utan även i Göteborg och Malmö. 

Urvalet är helt enkelt större när man bor i en större stad. Med det sagt finns givetvis butiker spridda runt om landet, och om man inte har någon i sin egen stad, kanske man bor nära en lite större stad där ett mer välsorterat urval finns.

Priser

Priserna är givetvis viktiga. Som med allting annat gäller att man får vad man betalar för, när man köper markiser. Går du till en mer specialiserad butik, kan priserna vara lite högre än om du går in i ett stort byggvaruhus. Samtidigt har de specialiserade butikerna ofta lagt ned mer tid att hitta rätt grossister och produkter att köpa in. Vidare finns potential för bättre service och rådgivning, så det kan vara värt några extra kronor – men det avgör du själv. 

19 Apr 2018