Hjälp med OVK-besiktning i Stockholm

Att hemmet har god ventilation är oerhört viktigt för att undvika dålig luft och på sikt hälsorelaterade problem. Ta reda på vem som utför OVK-besiktning i Stockholm och när det ska göras.

Upplever ni att det är dålig luft i lägenheten? Klagar folk ofta på trötthet, huvudvärk eller att det är svårt att vädra ut os? Detta kan vara ett tecken på att ventilationen i fastigheten inte fungerar som den ska. Det är inte bara ett problem som minskar trivseln. Ni ska inte vistas för länge i utrymmen som har dålig ventilation. Denna behöver åtgärdas ganska omgående av en firma som genomför en så kallad OVK-besiktning i Stockholm. De kan åtgärda de fel som eventuellt finns med er luftcirkulation i fastigheten.

Så viktig är en OVK-besiktning

Hur viktigt är det med en OVK eller som det egentligen heter: Obligatorisk ventilationskontroll? Svaret ligger i namnet. Det är obligatoriskt, vilket betonar att det är superviktigt. För att sprida lite ljus över detta fenomen kan vi tänka oss att man andas in några tusen liter luft per dygn i ett vanligt svenskt hem. Att frisk och syrerik luft är livsviktig för oss känner vi alla till. Med andra ord är det livsviktigt att ventilationen i hemmet eller på jobbet fungerar. Är det “ett tag sedan” ni gjorde en OVK-besiktning, gå gärna in på er lokala besiktningsfirmas hemsida och kolla upp hur ofta detta ska göras för den typ av fastighet ni äger. Detta skiljer sig lite åt beroende på om det är lägenhetskomplex, villa eller kontorsbyggnad.

22 Mar 2022