Hur färgsätter du din bostad?

Alla har olika smak och därmed också olika åsikter om vad som är snyggt och inte. Samtidigt är vi påverkbara och intresserade av trender. Vilka färger vill du ha hemma? Hur ser ditt drömhem ut?

Trender inom heminredning kommer och går. Vi har länge haft vitt som en dominerande färg i våra hem. Idag när många människor tillbringar mer tid hemma än de tidigare gjort blir fler inspirerade att sätta lite mera färg på tillvaron. Året som är har gett många bostäder som går i pastellfärger - rosa och grönt inte minst. Många har också tagit till sig de jordiga och brända nyanserna man kan finna i färgskalan beige och brunt.

Att måla ett rum är ett enkelt sätt att åstadkomma en välbehövlig förändring. En ny färg kan vara det som gör att ett rum går från trist till harmoniskt och livligt. Allt kan ändras med färg.

Renovering för förnyelse

Du renoverar inte alltid av rent nödtvång. Exempelvis en ommålning kostar inte mer än att man kan unna sig att göra den för nöjes skull. Både möblemang och övrig inredning - tavlor, gardiner, mattor och prydnadsföremål - får helt annat liv med en ny bakgrundsfärg. Ibland måste alla dessa saker bytas efter målningen men det är smällar man får ta!

Målning är också en del av det som bestämmer din bostads marknadsvärde. En bostad som är snyggt målad och välhållen betingar ett betydligt högre pris på marknaden än ett hus med sliten fasad och urblekta gamla tapeter i rummen. Läs mer om målare på denna sajt: https://www.målaresundbyberg.nu 

11 Nov 2020