I år exploderar vi i färger

Du vet väl om att vi exploderar i färger i år? Just årets färg heter ”salvia” och är en härlig nyans något mellan grönt och grått. Andra nyanser är rosa och grått. Målarföretaget Jotun har en målarkollektion som heter Lady. I år har de en nyans som heter Savanna Sunset, som går i persikofärg. Vill du ha en vägg som går mer mot rosa kan du välja en nyans som går mot terracotta, du kan be din färghandlare att blanda till en nyans som varken är helt terracotta, eller rosa, utan något som är något mitt emellan.

Vill du inte ha väggar som går i så starka färger, kan du alltid välja möbler som går i de nyanserna i stället. I så fall kan du välja att måla väggarna i mer diskreta färger. Det kan bli lite för mycket om möbler och väggar går i samma färger.

Måla i diskreta färger – möblera med starka färger

Vi ser också en hel del gräddvitt i färger på väggarna. Då är det snyggt att möblera med svarta, gråa eller möbler som går i pastellfärger. I sovrummet kan du kanske välja en mörkare nyans. Du ska ju ändå bara sova i det rummet, varför inte välja en nyans som går mot sand? Dessutom kan du välja att ha en fondvägg i något riktigt färggrannt och sedan måla resten av väggarna i en mer diskret färg.

Möblera sedan med möbler i svart, grått, eller vitt. Det är snyggt att kombinera antingen med svart mot rosa, brunt mot gräddvitt eller gult mot sandfärg. Varför inte byta ut hela möblemanget när man får ommålat? Det är drastiskt men ett sätt att förnya hela hemmet. Man kan även köpa gammalt och på loppis. Varför inte möblera med möbler som alla går i samma färger men som kommer från olika tidsepoker. Har du inte möbler i samma färger, kan du gott och väl måla dem i samma färg.

Anlita målerifirma i Stockholm

Bor du i Stockholm och behöver måla om väggar, tak eller varför inte golv? Då kan du alltid googla målerifirma Stockholm så får du flera bra förslag på målerifirmor som arbetar i Stockholmstrakten. Väljt ut någon av dem och be om offert. Då ser du hur de gör. Är det någon av dem som vill komma hem till dig innan de ger en fullständig offert, kan du välaj dem. Då vet du att de är seriösa och nogranna. 

4 Apr 2018