Kommer golvslipning att bli en ny trend i Stockholm?

Vem är det egentligen som slipar sina golv och varför gör du det inte själv utan anlitar en golvslipare som gör arbetet? Är det ens möjligt att utföra golvslipning i Stockholm alldeles själv?

I samband med att man tagit med orden återbruk och hållbarhet i många reklamer och kampanjer har det blivit allt tydligare att trägolv hör till den trenden som kommit för att stanna. Ett trägolv i sig kan väl aldrig vara trendigt då det alltid har funnits och är en så klassisk byggvara att den inte ruckas det minsta även i samband med de värsta trendsvängningarna. Det är snarare sättet att förhålla sig till hur du tar hand om och sköter om ditt trägolv, som väl mera är det som ligger i just den här trenden.

Själv är bäste dräng när det gäller golvslipning i Stockholm

Är det så att själv är bäste dräng oavsett vad det gäller? Det kan du ta dig en funderare över. Är det inte i själva verket så att för att bli duktig och behärska en sak måste man öva sig ganska mycket för att blir riktigt, riktigt bra. Det är dock helt möjligt att själv slipa sitt golv om du skulle vilja det. Du hyr bara maskin och alla tillbehör. Gör rent hus hemma och sätt igång.

Är du så lyckligt lottad att du har tillgång till ett gediget trägolv har du möjlighet att förvalta det på bästa sätt. Det gör du genom att återkommande slipa och olja in det eller behandla det med ett medel som gör att det håller längre än du kunnat föreställa dig. Det är en förhållandevis liten peng som behövs för att det ska förbli snyggt och hållbart. Det är även ett jobb du lätt lejer bort. Du låter helt enkelt en expert på området sköta om hela processen.

Utbildad när det kommer till golvslipning

En bra utbildning till golvslipare innebär att du praktiskt får öva dig på att slipa golv innan du gör ditt första jobb. Det är något helt annat än att öva sig på sitt eget golv därhemma. Utan utbildning och handledning. För handen på hjärtat. Hur mycket kan du om olika träslag och hur de uppför sig i samband med att de slipas och oljas in? En utbildning till golvslipare kan lära dig hur trä uppför sig. Hur det på bästa sätt tas om hand och hur man får det att bevaras väl.

6 Oct 2021