Laga rutan med hjälp av en glasmästare i Stockholm

Fotbollen har landat ganska många gånger på fönsterrutan mot trädgården i Stockholm, och den har klarat sig. Men nu gick fönstret tyvärr sönder och det är dags att ringa en glasmästare.

Det är konstigt med fönsterrutor. Ibland kan de tåla nästan hur mycket som helst, utan att gå sönder. Och ibland känns det som att det räcker att vinden blåser åt fel håll för att fönstret ska gå i kras. Så var det den där söndagsmorgonen när dina barn som vanligt var ute och spelade boll i trädgården. Och som vanligt råkade den mjuka fotbollen landa på rutan till tvättstugan. Men denna gång hörde du ett högt kras och ett unisont “nej!” från dina barn. Du rusade dit och såg direkt att här skulle du få ringa en glasmästare direkt. Någon som antar uppdrag i din del av Stockholm.

En glasmästare byter ut trasigt glas mot helt

Om du börjar titta närmare på glas som material, så kan du snabbt se att det finns en mängd olika typer av glas och en mängd olika tjocklekar. Dels finns det glas som är mycket skirt och sedan finns det glas som till och med kan motstå pistolskott. När en glasmästare ska byta ut trasigt glas i din fönsterruta så behöver du dock inte fundera över vilket glas du ska ha. Det kommer din glasmästare klara galant på egen hand. Men om du ska montera glas för första gången, så finns det val att göra.

14 Oct 2021