Måla om huset? Tänk på detta!

Är det dags att måla om fasaden? Alla vill väl ha ett snyggt, och helst nymålat hus, eller hur? Däremot är det inte alla som alla gånger vill måla om sitt hus i ur och skur. Vad gör man då? Man kanske ser att det behövs, men har inte alla gånger tid eller ork till det stora arbete som det innebär att renovera och måla om sin fasad. Då är det bäst att anlita en målerifirma som kommer och gör det.

Anlita målerifirma för fasadmålning

Var får man tag i en bra och professionell firma som kommer och utför fasadmålningen? Den bästa metoden är ibland att fråga grannarna, om du ser att de har fina fasader. Då kanske de kan rekommendera en bra och servicevänlig målarfirma till det jobbet. Att göra det själv vill inte riktigt vara det bästa alternativet. Då kan man behöva en professionell firma som vet hur man gör det på bästa sättet. Om inte grannarna kan rekommendera någon bra firma, är det lättast att googla "fasadmålning" och sedan skriva in den ort där man bor. Bor du i Stockholm blir det "fasadmålning Stockholm", "fasadmålning Göteborg" eller var det nu är som du bor. Välj sedan ut någon av alla dem som Google föreslår, ta kontakt och be om offert och referenser. Läs på om vad andra säger om företaget så att du får den som är bäst. Här tar vi upp några av viktiga kriterier för din fasadmålning.

Välj en bred renoveringsfirma

När du behöver en fasadmålning bör det ske på ett så bra underlag som det bara är möjligt. Oberoende om du har ett hus av trä, puts eller tegel, bör man renovera det innan man sätter igång och målar det. Det spelar egentligen ingen roll vilket material som huset är byggt av. Det behöver då och då förnyas, kanske med ny puts och det bör slipas innan man målar det. På samma sätt är det med tegel, som kanske behöver få ny fog innan man målar. Därför är det bra om du anlitar en bred renoveringsfirma, som ser till att underlaget är det bästa innan de sätter igång. Vissa firmor kan fuska med underlaget och bara målar på innan de har sett till att själva fasaden är bra.

Välj någon med både garantier och korrigeringar

Den bästa målerifirman är den som både ger garantier på sitt arbete och som korrigerar det man som kund, om man inte är nöjd. Det visar nämligen på att de tar arbetet seriöst och inte fuskar med arbetet. Ger de garantier på hållbarheten på sin fasadmålning, då vet du att de gör arbetet hållbart för att det ska hålla så länge som de garanterar det. Om de också lovar att korrigera eventuella fel, kostnadsfritt, då vet du också att du får en renovering och fasadmålning som är "flawless".

23 Feb 2019