Målare i Solna skulle kunna måla fresco om de velat

Det skulle ta lite längre tid, men en målare i Solna skulle mycket väl kunna måla din vägg med fresco-teknik för att skapa en trevlig väggmålning i ditt hem.

Många målningstekniker som utvecklats av konstnärer genom århundradena har lagt grunden för hur även en vanlig målare jobbar idag. En del av teknikerna har anammats, medan andra har stannat kvar inom konsten. Fresco-målning är ett exempel på en teknik som sällan används utanför konstmålning.

Vid fresco-målning jobbar man med vattenbaserat pigment på gipsad vägg. Färgerna är torrpulverpigment i rent vatten. De torkar sedan i gipset och blir en permanent del av väggen. Fresco-målning är en ypperlig teknik när man ska göra väggmålningar, eftersom den är tålig och har en matt yta.

Målare fokuserar på andra tjänster och tekniker

Har du ett större projekt – fresco eller inte – bör du söka upp en målare i Solna som kan mer än bara måla. Ju mer målaren kan göra, desto färre andra hantverkare behöver du leta upp. Kolla till exempel om målerifirman du har hittat kan:

  • Målning inomhus – med kvalitetsfärger och noggranna färgval
  • Målning utomhus – som fasadmålning, trappräcken, terrasser, fönster, vindskivor, på material som tegel, puts, metall och annat
  • Trapphusmålning – med slitstarka färger som valts ut för att tilltala många
  • Badrums- och köksrenovering – med full certifiering inom VVS
  • Golvslipning - gjort med effektiva maskiner som skapar ett bra resultat snabbt
  • Totalentreprenad - från start till slut

När du fått svar på detta blir nästa steg att begära in offerter.

17 Apr 2022