Målare i Stockholm med mästarbrev

Att vara målare i Stockholm är att vara hantverkare med en tradition som funnits i åtminstone 500 år. För att få kalla sig målarmästare krävs det en lång utbildning som ger skicklighet.

Det finns målare i Stockholm som har den erfarenhet och utbildning som krävs för att få Mästarbrev. Yrket är fortfarande ett så kallat skråyrke med stolta traditioner och stort kunnande. Det som är viktigt är att förstå sig på olika material, färger och olika tekniker.

Den som vill bli målarmästare måste först bli gesäll och gå i lära. Man utbildar sig genom praktisk erfarenhet men också genom att studera. Utbildningen avslutas med ett gesällprov. När man klarat det och gjort sin praktik får man kalla sig gesäll. Därefter kan man fortsätta sin utbildning till att bli målarmästare.

Företag med erfarna målare renoverar till ursprungsskick

Att anlita målare med mästar- eller gesällutbildning gör att man vet att arbetet kommer att bli väl utfört. Företag som har den kompetensen kan ta sig an alla sorters arbeten. Det kan vara att måla ett nybyggt hus eller att renovera ett gammalt.

Att återställa gamla vackra lägenheter eller lokaler till ursprungsskick kräver en hel del kunskap. Förr använde man andra material, nyanser och färger än vad man gör nu. För att det ska få samma lyster och intensitet som det hade när man målade för första gången så behöver man återskapa det. Ett sätt är exempelvis att använda linoljefärg. Anlitar man ett företag som har kunniga hantverkare så gör de det gamla till nytt.

17 Dec 2021