Markiser på Lidingö ger skydd mot sol och regn

Det finns många olika varianter av vackra markiser på Lidingö. Det finns såväl handvevade markiser som modeller med motordrift och andra moderna funktioner.

Visst är det skönt när solen skiner och det är vackert väder, men stark sol kan även vara besvärlig och irriterande. När den skiner in genom fönstret kan den solbleka dina möbler eller lysa in i ögonen på dig. Då kan det vara bra med någon form av markis som ger skydd mot både sol och regn. Det finns ett stort utbud av markiser så det finns en modell för alla tillfällen och önskemål. Om du kikar runt på Lidingö kan du se en mängd olika markiser ovanför fönster, på altaner och utanför restauranger. Det kanske är läge för dig att skaffa en markis eller två? På en uteplats som en terrass eller veranda skyddar den dina växter för starkt solljus. Det blir även behagligare och lite svalare att sitta där om solen ligger på intensivt.

Vad finns det för varianter av markiser?

Du kanske är nyfiken på vad det finns för olika sorters markiser så du vet vad du har att välja mellan? Några varianter som finns på marknaden är balkong-, fönster- och terassmarkiser. Fönstermarkiser skyddar mot hög inomhustemperatur och blekning av golv och möbler. På balkongen är det balkongmarkiser som gäller då modellen är anpassad för just det ändamålet. Det finns även en lite elegantare variant som kallas för korgmarkis, vilket passar för olika typer av fönster.

21 Mar 2022