Med rätt golv skapar man en behagligare arbetsmiljö

Funderar ni på att renovera kontoret? En bra arbetsmiljö med rätt material, golv och inredning kan skapa både trivsel och kreativitet. Samtidigt som det motverkar arbetsskador.

Inredning, materialval, golv och kulörer har stor betydelse för arbetsmiljön på ett kontor. Det kan dessutom både öka trivseln, kreativiteten och prestationerna. Och det samtidigt som man motverkar förslitningsskador och andra hälsoproblem.

Idag är höj- och sänkbara skrivbord standard på de flesta arbetsplatser, likaså ergonomiska stolar som kan ställas in individuellt. Men man måste även tänka på ytskikten som tak, väggar och golv.

Exempelvis så kan ett golv vara både ljuddämpande och behagliga att gå och stå på, vilket kan vara viktigt på ett kontor. Med tyg och andra ljuddämpande konstruktioner i tak eller på väggar kan man också skapa en behagligare ljudmiljö.

Olika typer av golv

Det finns både textila golv och hårda golv med svikt, som lämpar sig bra på kontor. Textila golv har den fördelen att de både är väldigt ljuddämpande och förhindrar att damm far runt i luften. De anses därför vara allergivänliga, förutsatt att man städar normalt och inte slarvar.

Det finns även olika typer av tarkettgolv, vilka är väldigt slitstarka samtidigt som de är mjuka och behagliga att gå på. Men valet av golv kan också ibland påverkas av vilken typ av verksamhet man bedriver.

Funderar man på att renovera ett kontor och lägga nya golv ska man vända sig till ett golvföretag som är specialister på golv för kontor.

1 Aug 2021