Nå nya höjder med en byggställning

Vid större byggprojekt kan en funktionell och stabil byggställning behövas. Att köpa en egen byggställning kostar en del, så om man inte behöver den vid flera tillfällen kan man hyra en.

Ska du bygga ett hus? Ett tvåvåningshus till och med? Då kommer du säkert behöva något som kan hjälpa dig att komma upp en bit från marken. En stege lär nog inte räcka, och om huset ännu inte är byggt finns ju inte heller något att luta stegen mot. Något som är fristående från huset lär funka bättre. Bra alternativ för att nå rätt höjd för byggandet är att använda antingen en skylift eller en byggställning.

Vilket ska man välja, skylift eller byggställning?

Om man väljer en skylift eller en byggställning beror på vilka behov man har. Båda varianterna har sina fördelar. Om marken är ojämn kan skyliften vara bättre, och med den slipper man även klättrandet vilket kan vara skönt om man är lite mindre bekväm med höjder. En byggställning har istället fördelen att den inte kräver en väg ända fram till huset. Byggställningar är dessutom betydligt billigare.

Vill man spara pengar och inte har särskilda skäl att använda skylift så kan det vara en bra idé att satsa på en byggställning. Om man behöver byggställningen under en lång period kan det vara värt att köpa en. Annars går det lika bra att hyra. För den som bara behöver byggställningen en kortare period eller till och med bara någon enstaka dag blir det mycket mer prisvärt att hyra.

3 Jan 2022