När du behöver en målare i Uppsala

Höstens inredningtrender har äntligen presenterats och vi ser några tydliga trender inför hösten. Det är ganska inressant att konstatera att färgerna på modet och i inredningen går hand i hand. Ta färgen rosa, till exempel, så är det ungefär 5-6 år sedan som den slog igenom och blev populär i modet. Efter några år såg vi rosa i inredning. Och rosa som inredningsfärg har verkligen stått i sig. Även i höst, när vi numera ser rosa, men i nya nyanser som vinrött och aprikos. Tidigare år har rosa varit populärt, men i en nyans som gick mot mörk lila. På samma sätt ser vi rosa men i nya nyanser i färger på väggar och tapeter.

Blommigt på väggarna

På samma sätt ser vi mönster och då både stor- och småblommigt mönster på modet. Särskilt i år ser vi mycket blommöntstrat i modet. På samma sätt är det med tapeterna. Vi ser allt från småblommigt, storblommigt i rosa, grönt och i starka färger.

Vi ser också i inredningstrenderna för i år, att det fortfarande är så att vi hämtar inspiration från naturen; det är färger i trä, sten och marmor. Även materialet är populärt; vi klär väggarna i träpaneler, skaffar mattor i ull, gardiner i linne och stoppade möbler i bomullstyger. Vi använder även stenmaterial som klär väggar och golv. Vi tar in stora växter, och inreder med allt som hämtar inspiration från naturen. Vi ser även mycket varma och mjuka former i inredningen.

Mer dämpade färger i höst

Även om färgerna är starka, är de mer dämpade jämfört med förra året. Fortfarande gillar vi kontraster, så att vi ser mörkgrått mot sandfärgade väggar, mörkrosa mot himmelsblått, mörkbrunt mot salvia-grönt och så vidare.

Behöver du anlita en målare i Uppsala?

Om det är så att du behöver anlita en målare i Uppsala för din inredning, är et en mycket bra idé att googla "målare Uppsala" för att få några förslag på målare som kan arbeta i Uppsala, vill säga. Annars skriver du "målare Linköping" eller någon annan ort, där du bor, vill säga. Huvudsaken du får kontaktuppgifter till några som du sedan kan ta kontakt med och be om offert och referenser. Det är referenserna sedan som är viktiga. Referenserna säger nämligen så mycket om den målare som du ska anlita. Det är ju viktigast att de gör ett noggrannt arbete och är juset mot dig som kund. Det säger mycket om omdömen och referenser är positiva. Det är mer värt än priset som målaren tar för sitt arbete.

26 Sep 2018