När du behöver ventilationsfirma i Stockholm

Behöver du få tag i en ventilationsfirma i Stockholm? En sådan behöver du i alla de byggen som man gör, antingen som man bygger helt nytt eller renoverar. För att både hus och människor ska må bra, så behöver vi omfattande och bra ventilationer. Ventilerna ser till så att den dåliga luften inomhus kommer ut och den fräscha och friska luften blåser in i huset. Dessutom ser ventilationen till så att luften går runt i huset.

Ett hus som helt skulle saknar ventilation skulle mögla och blir ett sjukt hus. De äldre hus som finns, har byggts så att de inte är helt väl isolerade. Om man då bygger med fönster som är helt isolerade, kan man i stället få ett hus där luften strömmar genom huset alldeles för lite. Det kan leda till att de boende och huset självt mår dåligt. Därför bör man alltid rådfråga en VVS-montör innan man monterar in nya så kallade Energifönster, så att man inte förstör genomströmningen av luft i huset.

Visste du att inomhusluften är dålig?

Om alla visste hur dålig inomhusluften är, skulle vi oroa oss mycket mer för inomhusluften är utomhusluften. Det kan lätt bli så att man stirrar på fel saker, men även om man bodde vid en motorväg skulle man andas in väldigt bra luft in i sina lungor. Inomhusluften kan inte mäta sig med den luft som man andas utomhus, även om man så bodde vid en motorväg och andades in den luften varje dag och minut. Med tanke på hur mycket vi spenderar av vår tid inomhus borde vi se till så att inomhusluften verkligen byttes ut varje minut och varje sekund. Det är dock nästan omöjligt. Skulle luften ständigt bytas ut, skulle vi ha det ungefär lika kallt inne som det är ute.

Uppvärmningen av luften avgörande

Ska man ändå få in frisk luft men som inte är lika kall som utomhusluften, så bör man skaffa sig ventilation som drar in den friska och fräscha luften utomhus men som värmer upp den när den väl är inne. Det gäller att skaffa sig sådana ventiler som både drar in den friska luften och som samtidigt värmer upp den innan den kommer in i rummen i ens hem. Endast på det sättet kan man sänka uppvärmningskostnaderna. Det är sällan som man enbart kan byta till väldigt välisolerade fönster utan man bör samtidigt se över sin ventilering om man nu vill ha väl isolerade fönster.

11 Nov 2019