När du vill renovera om hemma

Har du tröttnat på tapeterna och färgen hemma? Skulle du vilja liva upp vardagrummet, köket eller sovrummet?  Det som är positivt med renovera hemma i höst är alla de fina färgerna som just nu är populära. Det är definitivt ute med vitt, svart och grått, som har dominerat inredningen de senaste 20 åren. I stället har vi en färgexplosion värt namnet. Vi målar i allehanda färger som både lyser upp, ramar in och gör våra bostäder mysiga och ombonade. Vi inspireras framför allt av naturens olika färger.

Grönt är skönt

Grönt är verkligen färgen för i år. Det är nyansen som kallas Salvia-grön som fortsätter vara populär. Det är en vilsam grn nyans som gåt mot grått. Nytt för hösten är att den gröna nyansen har mörknat en aning. Till det gröna ser vi grått som ett fint komplement. Det är inte bara grn färg som är populärt på väggarna. VI ser även textilier som går i den färgen, plus inredningssaker som ser "amatörmässiga" ut. De är de robusta inredningssakerna som dominerar årets inredningsmagasin.

Svarta inredningsdetaljer

Till de gröna och naturliga färgerna ser vi att de kompletteras med svarta inredningsdetaljer, såsom svarta lister, svarta handtag och svarta blandare. Det är stilrent och gör att färgerna på väggarna tonas ned en aning med de svarta detaljerna i inredningen.

Naturmaterial i inredning

Vi ser också mycket naturmaterial i inredningen. Stenskovor i köksinredningen. Stenskivor i badrumsinredningen och så vidare. Marmor är en stensort som fortsätter att vara oerhört populär. Den har tagit en paus på cirka 30 år. Senast vi sg marmorskivor på samma sätt var under 1980-talet. Då hade vi till och med textilier som gick i samma nyanser och mönster som marmor.

Så hittar du en målare att anlita

Vill du hitta en målare som arbetar nära dig, bör du googla "målare Stockholm" eller "målare Linköping", eller var det nu är som du bor. På det sättet får du namn på några sådana. Ta sedan kontakt och be om offert och referenser. Du kan även läsa omdömen på till exempel offerta.se, reco.se eller någon annan sådan omdömessajt. Välj sedan den som har bäst omdöme och referenser.

Med Rot-avdraget får du ner priset

Om lägre priser lockar dig, har du alltid möjlighet att sänka priset med hjälp av Rot-avdraget. då får du ner arbetskostnaden för din renovering. Du får som mest 50.000 av staten, och som mest 30 procent av arbetskostnaden, dock inte avdrag för resor till och från din bostad, eller för arbetsmaterialet, det vill säga målarfärgen eller tapeten.

18 Oct 2018