Nytt hem till helgen

Färg och form kan förändra ett hem mycket på kort tid och till en billig peng. Med målningsbara ytor går det att, från en dag till en annan, förändra sitt hem från en stil till en annan.

Om man har varit förutseende att inreda sitt hem med målningsbara ytskikt så har man också skapat sig ett hem som är mycket lätt och snabbt att förändra. Får man en idé en helg så kan ett eller flera rum i hemmet vara nyrenoverade till helgen därefter. Kanske en rolig idé om någon i familjen är bortrest över en helg? Tänk att komma hem och bli överraskad med ett nytt och fräscht hem!

Det viktiga underarbetet

Vid målning av ytskikt så är det underarbetet som tar längst tid. Och det måste det få ta. För om man inte är noga där så kommer inte slutresultatet bli det bästa. Om man har målade ytor på väggar, tak, golv och köksluckor så är det viktigt att man börjar med att rengöra dessa ordentligt. Målar man in smuts så kommer inte färgen att fastna utan snabbt flagna där.

Ett golv som ska målas kanske man också behöver slipa. Det beror på golvets skick och ytbehandlingens skick, men även om man ska byta ytbehandling till något som inte trivs ihop med det gamla. Det är till exempel inte bra att måla med en vattenlöslig färg på ett oljat trägolv. Slipar man däremot bort all tidigare ytbehandling så går det att använda vad man önskar. Mer info om golvslipning hittar du på denna sida: golvslipningkungsholmen.se

7 Jan 2021