Plastgolv där det passar som bäst

Är det alls någon som gillar plastgolv längre? Sanningen är den att det finns ställen där det enda som passar är plastgolv, men då gäller det att man behöver ett golv som klarar av verksamhet och sporter som kräver ett tåligt och hållbart golv. Ta bara som exempel ett golv i en sporthall. Där passar det inte riktigt med parkett. Även om en ekparkett är otroligt hållbart, så kan det passa bättre med ett halkfritt plastgolv.

Därför passar industrigolv till sportgolv

På ett golv för sporter behöver man ett golv som klarar av mycket aktivitet. Först lägger man ett golv av betong. Då kan man lägga ett första underlag med ströbetong. Sedan kan man lägga på ett ytbehandlingsmaterial. Med det blir industrigolvet ett färgglatt och ljusreflekterande betonggolv. Detta golv behöver inte särskilt underhåll. Man får ett relativt dammfritt golv. Ytbehandlingsmaterialet innehåller då portlandscement, pigment, plasticerande och hållfastsökande material. Man kan egentligen lägga ett golv som man använder i sportarenor med olika ytbehandlingsmaterial, som till exempel Epoxi. Epoxi passar bra till golv som man ska kunna slita på ordentligt, och ett färggrant golv. Även golv med Epoxi binder damm ganska bra.

Välja industrigolv som är fogfria

Just om man behöver ett sportgolv till tennisträning, eller innebandygolv, är det bra att välja ett industrigolv som man kan lägga helt utan fogar. Det är ytbehandlingen som är av plast, då man "häller" ut plasten på golvet. Det lägger sig på hela golvet och blir på så sätt utan fogar. Med tiden när ett golv slits ut, kan ett golv som har fogar utgöra hinder som kan göra att man snubblar på fogarna. Har man däremot fogfria golv, förstår vem som helst att man slipper snubbla på fogarna. Ett massagolv som dessa golv också kallas, blir ett hygieniskt och lättstädat golv. Det går snabbt att lägga ett liknande golv som detta. Det är viktigt, om golvet ska bli bra, så bör en kompetent golvläggare lägga det golvet. De fina och fogfria golven är halkskyddade, och klarar av nästan vad som helst. 

Anlita golvläggare till slittåligt golv

Det viktigaste som är när man ska lägga ett golv som ska passa till industrigolv så bör en erfaren golvläggare som kan lägga ett sådant golv som det krävs till dylikt golv. En erfaren golvläggare vet hur hon, eller han ska göra för att dels välja bäst golv till olika användning och sedan hur golvet ska läggas. Här kan du läsa mer om fogfria industrigolv: https://www.industrigolv.net.

22 Oct 2019