Pool för ett lyxigare hem

En pool i ett hem gör det genast lyxigare. En pool i ett hem ger genast möjligheter att kunna få en bra kondition och träning. En pool gör också festerna festligare, då gästerna kan ta sig ett väl behövligt dopp. Vill du ha en pool inomhus, eller utomhus? Vill du ha en fyrkantig pool eller en som är rund eller oval? Önskar du dig en pool som är nedsänkt i marken eller en som är ovan marken? Du har många möjligheter att välja mellan olika modeller.

Det finns några olika för- och nackdelar när det kommer till olika former på poolarna. En som är nedgrävd i marken kräver mer av arbete. Först måste man gräva ordentligt i marken för poolen. Sedan gjuter man själv det som ska bli poolen. Efter det lägger man en liner, en slags plastduk som ska hålla poolen tät och så att inte vattnet upptas av marken där den ligger. Efter det lägger man själva poolen antingen av glasfiber eller så kaklar man den. 

Så fungerar en ovanmarkpool

Har man en ovanmarkpool, innebär det att poolen fungerar ungefr som en badbunke, som i så fall ligger på en ställning ovanför marken. Det innebär mindre för arbete då man inte behöver gräva för att kunna lägga poolen. Den befinner sig på ställningen och man bygger då en stege så attt man kommer in och ut ur poolen på ett behändigt sätt. Formen på poolen är inte beroende på vilken form som du väljer, formen på poolen avgörs inte av om den är under mark eller ovan mark. Man kan ändå välja vilken slags pool som helst. Det enda som skiljer sig åt är att man inte behöver gräva för poolen, inte heller måste man gjuta poolen. Poolen är istället som en enda stor badbunke. Vissa pooler har även underhåll och service som ingår i deras pool.

Så håller man den ren

Man kan ha ett pooltak ovan poolen så att den håller sig ren. Sedan kan man även ha en renare i poolen som ungefär som en självgående dammsugare "dammsuger" i poolen. Hamnar det då blad och gräs i den, så ser den till att suga i sig det. Hamnar det smuts genom att någon badar i den, ser ett reningssystem till så att det försvinner och vattnet som sedan pumpas tillbaka i poolen är rent. På så sätt kan man genom att ha ett pooltak, ett vattenreningssystem och en pooldammsugare, se till så att poolen är ren. Läs mer på: https://miamipool.se/pool-ovan-mark.

4 Oct 2019