Priset för att bygga ett stenhus

Vill du bygga ett gediget stenhus, men är rädd att det har ett för högt pris? Det finns många sätt att bygga stenhus på, som kan vara billigare eller dyrare för dig. Här kommer några tips!

Vilken typ av hus vill du ha, och hur mycket pengar har du möjlighet att lägga på en byggnation? Stenhus har byggts i tusentals år och var till en början mer eller mindre gratis.

Förr i tiden använde man sig av stenar som låg på marken, eller som kom upp vid arbete på åkern. Du har säkert sett många stenhus och längor som består av stora stenar med bruk emellan. Husen har olika byggnadssätt beroende på vilken funktion som huset tilldelats. Har du möjlighet att själv bygga ett sådant hus, kan ditt husbygge bli riktigt billigt. Och dessutom både ovanligt och snyggt.

Företag som murar och putsar

Om du istället väljer att anlita ett företag för att mura upp ditt hus, och kanske även putsa det, kommer du att få ett lite annorlunda hus och en något dyrare kostnad. Söker du efter pris på att bygga stenhus så kan du hitta hus för miljontals kronor. Men det är också hus som är byggda av proffs, och som är både snygga och på alla sätt funktionella och bra. När det gäller priser finns det generellt sett ingen övre gräns. Du kan lägga precis hur mycket pengar du vill på ett vackert och funktionellt stenhus till dig och din familj.

23 Aug 2021