Relining Stockholm - frågor och svar

Är verkligen ett stambyte det enda alternativet om man upptäcker att stammarna i en fastighet inte längre håller måttet? Nej, idag finns andra lösningar där en relining i Stockholm seglat upp som ett av de absolut bästa alternativen.

Vi tänkte här gå igenom lite om vad en relining i Stockholm innebär och varför det kan vara en bättre lösning än det klassiska stambytet. Vi gör detta genom att ställa några vanliga frågor och ge svar på dessa - enligt följande:

Vad är en relining i Stockholm?

En relining innebär att man använder sig av de befintliga stammarna som löper på insidan av huskroppen. Dessa fungerar, förenklat, som mallar att gjuta nya stammar i. Du som fastighetsägare anlitar ett företag specialiserat på relining i Stockholm och låter dessa spruta in plast som härdar i alla rör och ledningar. Då härdningen skett så har du nya rör - inuti de gamla. Detta är en relining, men målad - givetvis - med ganska stora penseldrag.

Vilka fördelar finns med en relining i Stockholm?

Två stora fördelar finns: det är billigare och det är, framförallt, smidigare. Ett stambyte vänder upp och ner på vardagen. Du som boende kommer att se ditt hem förvandlas till en byggarbetsplats. Man måste gå genom väggar och golv för att riva ut stammarna och ersätta dessa med nya. Med en relining slipper man detta då projektet kan ske utan att man river ut de gamla rören. Påverkan blir mindre och således även kostnaderna. En relining i Stockholm är, helt enkelt, smidig.

Hur länge håller en relining i Stockholm?

Tekniken är relativt ny och testades för första gången för ungefär 20-30 år sedan. Att de fastigheter där en relining utfördes fortfarande håller är ett gott betyg och vissa företag i Stockholm lämnar idag också en garanti på 50 år. Det säger en hel del om livslängden, eller hur? Förr eller senare måste ett stambyte genomföras, men en relining är ett riktigt bra komplement att använda sig av då det är möjligt att göra så.

20 Sep 2022