Rivning svårare än man kan tro

Att riva en vägg eller mindre byggnad kan vid första anblick tyckas vara ett relativt okomplicerat projekt. Längs vägen dyker det dock gärna upp situationer som visar sig kluriga att lösa.

Det blir väl ingen match tänkte du, när du ögnade redskapsboden på tomten ni just köpt. En kofot och slägga borde räcka för att meja ner den. Kanske kunde du bli färdig redan i eftermiddag, och köra restavfallet till tippen på vägen till gymmet. Glad i hågen bytte du om till arbetskläder och började bearbeta boden. Det dröjde inte länge innan du började förstå att du nog underskattat projektet. Värst vad mycket kraft det behövdes för att rubba väggarna, och du hade heller inte tänkt på hur mycket damm som skulle sprida sig överallt. Medan du såg dammkornen bilda små moln i luften dök ytterligare en tanke upp. Kunde man vara säker på att boden byggts utan användning av asbest eller PCB?

Låt proffsen göra jobbet

Svettig och med ett lager damm över dig la du ner verktygen och tog några steg tillbaka. Entusiasmen du nyss känt var som bortblåst, och du såg framför dig alla redskap som skulle behöva inhandlas för att slutföra projektet på ett effektivt och säkert sätt. Vore det inte mer värt att lägga pengarna på att få hjälp med rivningen istället? Du tog upp telefonen och sökte fram en erfaren rivningsfirma i Stockholm. Glatt överraskad över hur snart firman kunde ta hand om rivningen, och över det låga priset, hoppade du in i bilen och körde mot gymmet.

12 Apr 2021