Rörmokare i Stockholm fixar nya rör

Det finns gånger då en rörmokare kan vara bra att ringa. Läckage är ett tillfälle, men det kan även vara bra att ta in en rörmokare i Stockholm för att kontrollera rören i förebyggande syfte.

Fastigheten som Birgitta köpt för några år sedan började bli lite till åren. Då hon inte riktigt kunnat hitta några papper på att rören blivit kollade bestämde hon sig för att hyra in en rörmokare i Stockholm.

Birgitta och rörmokaren Lena beslutade att först och främst göra en kontroll av rören i fastigheten. Det visade sig att det finns flera olika sätt att göra stambyte på. Allt beroende på vilken typ av fastighet och rör det handlar om.

Stockholms rörmokare informerar

Det som man kallar traditionellt stambyte går ut på att man byter ut alla stamma och river ut hela våtutrymmen. Det innebär inte bara väggar, utan här åker även saker som handfat, toalett och badkar.

Partiellt stambyte innebär att man bara byter ut delar av rörsystemet.

En annan metod är relining eller rörinfodring. Det betyder förenklat att man lägger nya rör inuti dom gamla. Något som ibland klassas som stambyte men ibland inte. Självklart blir rören mindre och kommer att behövas bytas ut helt i framtiden. Men de är på intet vis sämre än vanliga rör och har lika lång livstid.

Efter att Lena tagit reda på rörens kondition bestämmer Birgitta att de ska göra ett traditionellt byte. Hon vill ha det gjort ordentligt från grunden så att hon kan känna sig trygg i framtiden.

26 Sep 2021