Så håller du din pool ren och fin

Det första du behöver när du har tänkt köpa pool är mycket vatten. Även om du skulle fylla på varmt vatten, kommer det att kallna med tiden, och tvärtom. Även om du skulle fylla på med iskallt vatten, värms det upp under dagen, framför allt om du tänker bada under varma dagar. Ska vattnet hållas rent är en riktig pooltäckning a och o, för poolmiljön. Om du täcker din pool ordentligt och med ett riktigt pooltak, det säger alla som säljer pooler. Har du ett riktigt pooltak, minskar du risken för en massa löv, blad, pollen och annat som förs dit av vinden.  Har du fått sådana organiska saker i poolen bör du byta vatten för att inte få en massa bakterier i vattnet. För att bekämpa det behöver du en massa starka kemikalier som varken är bra för dig eller för poolen.

Låt det inte regna i poolen

Om det regnar ner i poolen är det heller inte bra. Regnvattnet får med sig en annan PH-balans och smutsar ner vattnet. Du kan i värsta fall upptäcka svarta linjer där vattnet har legat och skvalpat. Då måste du ta en håv och få bort allt sådant. En annan sak som du kan behöva hälla i vattnet är klor, för decinfisering av poolen. Vattnet i poolen bör ligga mellan 1 och 2 ppm i fritt klor (fritt klor betyder att det är rent). Det finns fler medel som kan ha inbyggt algmedel, ha flockningsmedel och medel som stabiliserar kloret i vattnet. Man kan också placera medel i en korg i poolens sil som innehåller klor.

Låt inte algerna få fäste i poolen

Har du dessvärre fått alger i din pool bör du rengöra vattnet med algmedel, flockningsmedel och klorstabilisator . Har du fått riktigt mycket smuts i din pool måste vattnet bytas ut och smutsen avlägsnas med en bottensug. När du gör det kan du passa på att testa PH-halten i vattnet. Har du barn kan du be dem duscha innan poolbadet. Lär dem att alltid gå på toaletten och inte kissa i poolvattnet. Händer det är det bäst att byta vatten helt enkelt.

Till syvende och sist är det pooltaket som avgör renheten i poolvattnet. Så skaffa pooltak för bästa resultat.

27 Jan 2018