Så hittar du rätt målare

Funderar du på att renovera hemma? Oavsett vad du har tänkt renovera menar vi att du kommer att behöva en målare som gör arbetet åt dig. Genom årens lopp har vi sett att det verkligen är skillnad på hantverkare och hantverkare, oberoende om det är i Stockholm, Göteborg eller Malmö, eller i någon annan stad. Hantverkare är väl lika olika som annat folk; vissa är duktiga och bra, andra nöjer sig med halvfärdigt och slarvigt arbete. Ska man hitta en vass och duktig målare gäller det att se upp och själv vara nogrann när man anlitar en målare i Göteborg, till exempel.

Referenser och omdömen

Här vill vi aboslut rekommendera att alltid kontrollera företagets referenser. Dock är det lite lurigt detta med att endast vända sig till företagets egna referenser, eftersom man får anta att när de väl ger referenser till potentiella kunder, ser de ju till att alltid välja ut de referenser som är nöjda med företaget. Man kan komma runt det genom att ringa upp referenserna, om du har tid, och fråga mer ingående om hur målaren är som du funderar på att anlita.

Reco och andra sajter på nätet

Vill du få utomstående omdömen om ett företag kan vi rekommendera att använda sig av reco.se eller någon annan bedömningssajt. Dår får man även chansen att läsa om vad de som är missnöjda med målaren har för erfarenhet av företaget. Dock kan det ju vara en engångsföreteelse som har gett dem ett dåligt omdöme. Så det gäller att se upp med omdömen också. Men får de många dåliga omdömen av helt olika personer och från olika tidpunkter, bör man dra öronen åt sig och kanske anlita ett annat företag.

Allmänna reklamationsnämden

Vill man vara riktigt på den säkra sidan bör man ta kontakt med Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att se om de har fått in anmälan om företaget. Har ARN fått in anmälan kan man följa upp den och läsa själv vad anmälan består i och framför allt om företaget har dömts till att betala skadestånd eller om anmälaren har fått rätt i sin anmälan mot företaget.

Fråga grannar, vänner och bekanta

En sista grej man kan göra innan man bestämmer sig är att fråga runt. Kanhända dina grannar känner till vilka hantverkare som är bra och vilka som slarvar med arbetet och som inte har gjort något bra jobb? Det kan ju vara andra saker som man är missnöjd med än själva renoveringsarbetet.

2 Aug 2018