Så mycket kostar det att anlita en målare i Stockholm

Visst kan man själv måla om hemma men det blir mycket bättre om man anlitar ett proffs. Men hur mycket kostar det att ta hjälp av en målare i Stockholm?

Med färg kan man relativt snabbt fräscha upp ett trist och tråkigt rum. Det bästa är att anlita en professionell målare. Som hemmafixare är det nämligen lätt hänt att man slarvar med förarbetet. Inte sällan tar förarbetet två till tre gånger så lång tid som själva målandet. Men det är en nödvändighet för att slutresultatet ska bli bra.

Att anlita en professionell målare behöver inte kosta särskilt mycket. Detta då rotavdraget gäller även på måleritjänster. Hur mycket det kostar beror på rummets storlek och hur lång tid det tar. Det bästa är att ta in offerter från några olika målare i Stockholm och jämföra priser.

Målaren kan hjälpa till med färgsättning

Innan man anlitar en målerifirma i Stockholm är det bra om man har kikat på olika kulörer och på ett ungefär vet hur man vill färgsätta rummet. Ofta väljer man kulör efter hur man vill att rummet ska upplevas och hur det används. Blå och gröna kulörer upplevs som lugnande och passar framförallt bra i sovrum. Rött, orange och rosa har motsatt effekt och ger energi.

När man väljer kulör måste man även titta på hur dagsljuset påverkar färgen. I ett rum som vetter mot norr blir det oftast finast om man väljer en kulör som har en lite varmare ton. Tycker man att det är svårt att färgsätta och välja kulör kan man alltid rådfråga målaren.

13 Jul 2023