Ska du planera en köksrenovering? Tänk på detta

 

En genomgående, lyxig kökskökrenovering i ett hus i Danderyd? Eller en mer avskalad upputsning i en mindre lägenhet? Oavsett hur köksrenoveringen ser ut, finns en risk att kostnaderna drar iväg. Det mest effektiva redskapet mot detta är att planera din köksrenovering så gott det bara går. Det här gör inte bara under för ekonomin – utan även för kökets utformning i sig. En köksrenovering är något som de flesta göra en eller två gånger i livet, så det är inget som bör förhastas.

I den här texten ger vi tips på vad du bör göra under planeringen – och vad du inte bör göra.

Gör detta

  • Ha den praktiska användningen i åtanke. Bilden av ett modernt kök ser likadan ut för många. Inte sällan är det bänkskivor i granit eller marmor, en stor köksö och lyxiga hushållsmaskiner. Det är absolut inget fel på detta, men det är långt ifrån den bästa lösningen för alla. Är ni en småbarnsfamilj kanske ni inte ska välja för mycket marmor, med tanke på hur känsligt det är för spill, till exempel. Det viktiga är helt enkelt att se till hur du och din familj kommer att använda köket. 

  • Se över layouten både en och två gånger. Det låter kanske uppenbart. Samtidigt finns det många exempel på kök idag är layouten inte riktigt är genomtänkt. Kanske har du investerat i en riktigt snygg kyl och frys? Om dessa inte kan öppnas ordentligt, spelar det ingen roll hur snygga de är. Dörrar, luckor och maskiner behöver planeras i relation till varandra så att arbetet i köket kan ske på så smidigt vis som möjligt. Vill du inte leta så kan vi hjälpa dig med en välrennomerad firma direkt: köksrenoveringdanderyd.nu

  • Ta in flera offerter från hantverkare. Om ni inte ska göra allt själva (vilket sällan är att rekommendera om ni behöver göra el- och VVS-arbeten), är det bra att ta inte offerter från flera olika hantverkare. Sök bara på till exempel ”köksrenovering Danderyd” (byt ut Danderyd mot din ort, givetvis) på nätet för att snabbt få fram relevanta träffar. Det här gör att du kan jämföra priser och välja den aktör som du tycker verkar bäst. 

Gör inte detta

  • Förhasta planeringen av förvaringen. Behovet osv förvaring i köket bör inte underskattas. Hos många är köket det rum i hemmet som är fyllt med mest prylar av olika slag. Det är lätt att det är lådor i köket som blir plats åt små saker som inte direkt har någon annan lämplig plats att ligga på. Planera för förvaringen från början. 

  • Glömma personligheten. Är köksrenoveringen enbart en investering och du snart skall sälja, är det bra att göra köket så tidlöst och stilrent det bara går. Om du faktiskt bo i huset under en tid framöver, bör du inte glömma att addera lite personlighet till mixen.

 

4 Mar 2019