Ska du renovera badrum i Linköping?

Behöver du ett nästan nytt badrum i Linköping? Många badrum behöver renoveras, minst vart 20:e år. Det är så pass mycket som vi använder vatten i badrum att det sliter ut våtrumsytor i badrummet. Hur ofta man bör renovera har förstås att göra med i vilka material som man har valt att bygga badrummet i, från början. Har man till exempel vatten och sanitetsrör som är tillverkade i gjutjärnsrör, kaklat väggar i fin och hållbart kakel och lagt fin klinker på golvet, slits de inte ut lika snabbt som plaströr, plasttapeter och plastmatta. Ju dyrare material desto längre håller de, brukar man säga. Och tvärtom. Så det brukar löna sig i längden att satsa på hållbara material som håller i minst 20 år, utan att bli alltför slitet.

Vad innebär arbete med kvalitet?

Har du någon gång sett ett renoveringsarbete i till exempel badrum som har kakel som inte har lagts på något bra sätt, som har lämnat efter sig ett hål, för att hantverkaren inte har brytt sig om den sista biten av den kaklade väggen? Då vet du i så fall hur det ser ut, när en hantverkare inte bryr sig om sitt arbete och inte bryr sig om att arbeta på ett noggrant sätt. Om man då vänder på det hela, och tänker sig en hantverkare som löser delen med den sista raden med kakel, och ser till så att hela väggen har en kakelbit, som har varit noggrann och skurit den sista raden med kakel så att den passa in perfekt på den sista raden, ja, då vet man när ett arbete har gjorts med hög kvalitet.

Lyssna på skvaller och rykten

I det sammanhanget är det ingen dum idé att faktiskt lyssna på skvaller och rykten när det kommer till hantverkare. Om det är någon som inte är nöjd med en hantverkare, brukar man få veta det, och tvärtom. Den som är nöjd med en hantverkare brukar alltid prata gott om den hantverkaren, när man blir nöjd blir man glad och delar gärna med sig av det som har gjort en glad. Så brukar det vara i alla fall. På samma sätt är det med de omdömessajter som finns på internet. Där brukar de som både är nöjda och missnöjda skriva av sig, och är man osäker på om man ska anlita en byggfirma, den och den, då kan det löna sig att läsa om dem innan man bestämmer sig. Här kan du läsa mer om en bra byggfirma som gör badrumsrenoveringar i Linköping: https://www.badrumsrenoveringlinköping.nu.

24 Aug 2019