Skaffa ordentliga garage för bilen i Göteborg

Göteborg är en stad med motstridiga överraskningar. Det är sådant som de som flyttar in till staden kan förstå, då man får anta att de infödda göteborgarna knappt lägger märke till sådant som de är vana vid. En sådan motstidig sak är hur mörk staden kan te sig på vintrarna. Det är lätt att man tänker att en stad som ligger så långt söderut, ska vara ljusare på vintrarna, än vad fallet är. En som har bott både i Göteborg och i Gällivare, berättade i Sveriges radio om skillnaden när det kommer till hur ljust det kunde vara i de så olika städerna.

Göteborg i söder och Gällivare i norr

Överraskande nog, menade norrlänningen att det var så mycket mörkare i Göteborg på vintern. Trots längre soltimmar på vintrarna, menade hon att frånvaron av snö gjorde Göteborg väldigt mörk, och att snön gjorde hela Gällivare så ljus att hon inte saknade soltimmarna alls. Samma sak gäller värmen. Det är lätt hänt att tänka att Göteborg ska vara varm på vintrarna med tanke på läget. Men den som har flyttat in till Göteborg märker att fukten som rullar in från Atlanten gör staden iskall. Läget så nära Atlanten innebär för alla göteborgare att de bör isolera sina hus på annat sätt än på andra ställen i landet. Samma gäller de bilar man kör i staden. Bor man i Göteborg bör man rostskyddsbehandla sina bilar mer än vad man behöver på andra ställen i landet.

Bilarna behöver mer skydd i Göteborg

Av dessa olika anledningar bör man som göteborgare skydda sin bil mer. Har man till exempel ett garage till sin bil bör garaget utrustas med ordentliga garageportar. På detta område finns det en hel del skillnader på garageportar, se till att de isolerar garaget ordentligt, passar utseendet på ditt hus, inte släpper in den råa och kalla luften, stänger och öppnar på sätt som är lätthanterliga och fyller sin funktion.

Anlita en säker leverantör av garageportar

Det är även en annan mycket viktig faktor när det kommer till att investera i garage; det är säkerheten. Ett garage ska vara inbrottssäkert. En bil kostar minst en kvarts miljon, vissa så mycket som 1 miljon, då vill man inte har ovälkommet besök i garaget. Garageporten är den svaga länken i ett säkert garage, därför ska man välja garageportar som är säkrare än säkra. Så varför inte välja ett säkerhetsföretag till valet av leverantör av garageportar?

10 Aug 2018