Söker du hantverkare i Sollentuna?

Bor du i Sollentuna och söker hantverkare som du kan anlita för olika renoveringar och reparationer? Om du googlar "hantverkare Stockholm" får du mer än 5.000 alternativ. Det blir för många för att man ska kunna hantera det och välja ut någon som man kan lita på. Googlar du i stället "hantverkare Sollentuna" får du cirka 200 förslag av Google, vilket gör valet lite lättare. Alla de 200 är inte hantverkare just i Sollentuna, utan arbetar i egentligen i hela Storstockholm. Däremot arbetar de säkert i hela Storstockholm och har antagligen angett att de även arbetar i Sollentuna, vilket ju är det enda som är intressant för den som letar hantverkare i Sollentuna.

1. Steg ett

Ta kontakt och fråga om offert och referenser. När du väl har tittat igenom hela listan med hantverkare som arbetar i Storstockholmsområdet, kan du välja ut några som du ringer till. De flesta av hantverkarna arbetar ju med olika saker. Vissa är elektriker, andra arbetar med målningar, kakling eller är experter på golv. Beroende på vilket slags hantverksarbete som du har planerat göra, bör du sedan ta kontakt med den hantverkare som har angett att de arbetar med just den typen av renoveringar.

2. Steg två

När du sedan tar kontakt, och ber om offert och referenser är det sedan viktigt att också följa upp referenserna och inte bara ta för givet att de är positiva. Man kan även läsa på om omdömen som deras tidigare kunder har gett om dem. På så sätt blir man inte styrd at tycka eller tänka på ett visst sätt. Omdömen och referenser är ju viktiga på så sätt att du som funderar på att anlita en viss hantverkare får en känsla för hur de arbetar och hur de bemöter sina kunder. Är de lyhörda för vad de tycker och vill ha det? Ger de ett gott bemötande? Är de noggranna när de arbetar?

3. Steg tre

Det är också viktigt att kontrollera så att de har F-skattsedel. Det är en förutsättning för att man som deras kund ska få dra av på Rot-avdraget. Rot-avdragets regler gäller endast företag som säljer sina tjänster till privatpersoner, och att den som betalar är över 18 år och att tjänsten gäller den bostad där man bor och får inte överstiga mer än 50.000 per år och per person.

4. Steg fyra

Till sist kan man alltid fråga om de har egen ansvarsförsäkring och nöjd-kund-garanti, till exempel. Om de har det, då är det lättare att våga anlita deras tjänster, då man som kund kan vara ganska säker på att de arbetar tills kunden är nöjd med deras arbete.

Är du ute efter en hantverkare som kan slipa golv? Då kan du läsa mer här.

27 Mar 2019