Solceller för BRF - när är det dags att köpa?

Solceller för BRF blir allt mer aktuellt ju mer elpriserna stiger och ju billigare solceller blir. Men när är det dags att köpa solceller för BRF? Ska ni vänta?

Det har blivit något av en myt att man ska vänta med att investera i solceller. Detta då tekniken håller på att utvecklas och därför bara kommer att bli billigare och billigare. Detta var sant för 10 år sedan.

Mellan 2008 och 2012 blev solceller 80% billigare som en följd av att massproduktion satte igång. En liten del handlade om att tekniken utvecklades så att man fick mer effekt för en billigare peng.

Det är dags för solceller för BRF nu!

Idag finns det däremot ingen orsak att vänta. Solcellstekniken är mogen i sig. Visst fortsätter den att utvecklas. Men att låta bli att investera i solceller nu är lika ologiskt som att inte köpa en ny dator för att modellen som kommer om ett år är bättre. Under tiden kommer elpriserna att fortsätta stiga.

Det finns inget som tyder på att elen kommer att bli billigare. Inte ens om man bestämmer sig för att bygga nya kärnkraftverk - vars lönsamhet är omdiskuterad. Dessutom ligger färdigställande av ny kärnkraft många år in i framtiden.

Konsensus av allt detta är: det är tid att köpa solceller för BRF nu. Generellt håller en anläggning i 30 år och har betalat sig efter 10 år. Ni köper 20 år gratis el. Så ingen orsak att vänta längre.

7 Mar 2022