Stenläggare i Karlstad gör ett hantverk

En riktigt vacker gata eller entré är den som är gjord av naturmaterial, precis anpassad och lagd med skickligt hantverk. Om man anlitar stenläggare i Karlstad så vet de hur man gör en sådan.

Att vara stenläggare är att utöva ett gammalt fint hantverk. Varje sten är unik och huggen för att passa. Men att få den att passa är inte så lätt som det ser ut. Det krävs kunnande och erfarenhet för att skapa en stenläggning som håller.

En stenläggare i Karlstad vet hur man skapar en vacker och hållbar stenläggning. De vet också att underarbetet som görs är förutsättningen för att det ska bli hållbart. Marken under stenen måste förberedas noggrant så att det inte blir sprickor eller gropar i stenläggningen när kyla och regn kommer.

Stenläggare skapar vackra gångar, entréer och gågator

Innan asfalten gjorde sin entré var gator och torg lagda med kullersten eller gatsten. Det blev vackert att se på och tåligt. Om man behövde gräva upp eller ändra något var det bara att ta upp stenarna och sedan lägga tillbaka dom på plats när arbetet var klart. Men det var svårare att gå och köra på kullerstenen, så asfalten fick ersätta.

De stenläggare som arbetar idag får många uppdrag när det gäller att skapa vackra platser där man inte behöver ha så bråttom. Stenarna läggs i olika mönster och blir ett konstverk att se på. Vill man ha en riktigt stilfull plats så kontaktar man stenläggare. De har kunnandet att göra ett vackert hantverk som håller länge.

14 Dec 2021