Tåliga papptak i Stockholm

För att klara av Stockholms nordliga klimat krävs det att varje fastighet har ett tåligt tak. Ett snyggt och modernt papptak kan vara en god investering.

I större städer som Stockholm där husen ofta är höga missar man lätt vilket material som ligger på husens tak. Förr har takpannor varit ett populärt sätt att klä husets högsta punkt men numera är det många som väljer att klä sina tak med takpapp.

Takpapp är ett väldigt tåligt material. Eftersom skarvarna svetsas blir taket ytterst beständigt. Vid hårt regn och storm kan vatten leta sig in under takpannor. Detta är inte en risk för den som valt takpapp som beläggning på sitt tak. Takpapp håller fukt borta från takkonstruktionen på ett mycket effektivt sätt.

Hur tar man hand om ett papptak?

Många vill bo i ett hus som är så underhållsfritt som möjligt. I ett samhälle där många jobbar stor del av sin vakna tid kan just underhåll av det egna hemmet bli lidande när tiden är knapp. För den som önskar ett tak som sköter sig självt kan ett papptak vara ett bra alternativ. Takpapp kräver minimalt underhåll och håller under många decennier.

Förr var papptak något många förknippade med mindre bostäder som till exempel sommarstugor. Så är inte längre fallet. En snabb titt i de flesta städer visar att papptak kommit att bli populära och läggs flitigt. Papptak passar även på takkonstruktioner med liten lutning. Ett vällagt papptak är därför ett bra alternativ på till exempel ett garage eller hyreshus med i princip platt tak. Läs mer om papptak här: www.papptakstockholm.se

7 Dec 2022