Tak av alla de sorter

Vill du byta ut ditt tak? Det finns många sorter du kan välja mellan – från glansiga takpannor till papptak. Det finns tak av gröna växter, och dessutom har plåttaket nu fått en renässans.

Bor du i Stockholmstrakten kan du till exempel anlita en takläggare i Haninge. Då får du också ett professionellt resultat. För ärligt talat är det i de flesta fall en engångskostnad, eftersom ditt tak kommer att vara kvar länge. Ju bättre och mer noggrant det är lagt, desto längre tid får du glädje av det. En utbildad hantverkare ser också till att underarbetet är rätt gjort.

Plåttak är snyggt och lättskött

Unga familjer som bygger hus väljer ofta plåttak numera. Du har säkert märkt att det stämmer så väl med det nordiska inredningsmodet, med grått och vitt, men det finns även plåttak med färg, om man skulle vilja. Dessutom målar man ofta gamla plåttak, och det är inte bara för färgens skull. Det är också för att de inte ska rosta. Om du håller koll på plåttaket och ser till att det blir ommålat i tid, håller det länge. Även sådana jobb kan du anlita en takläggare för.

Tegelpannor är det många som vill ha, för det är pampigt och känns gediget och exklusivt. Tänk bara på att det blir ett mycket tungt tak, så underlaget måste tåla den höga vikten. Men om du ber takläggaren att se över ditt hus kan du få expertråd, och då vet du också vilket som är rätt beslut för dig.

4 Apr 2021