Takläggare i Örebro

Oftast behöver man bara byta tak en gång under sin livstid, men hur vet man när det är dags? Måste man lägga samma typ av material eller kan man byta? Och vad kostar en takläggare i Örebro?

Det gäller att ha koll på taket och besiktiga det regelbundet så att man ser om det behöver lagas eller underhållas. På så vis får man också bättre koll på när det kan vara dags att byta taket. Tycker man att det är svårt att själv besiktiga taket kan man ta hjälp av en takläggare. En takläggare kan också göra upp en långsiktig plan över underhåll och även tala om hur många fler säsonger taket håller. Då hinner man planera och tänka över hur man ska finansiera takbytet.

Hur mycket kostar det att anlita en takläggare?

Det är viktigt att man byter taket då det behövs eftersom ett läckande tak kan ställa till med stora och kostsamma problem med fukt och mögelskador. Tycker man att det är dyrt att lägga om taket kan man trösta sig med att det faktiskt höjer värdet på fastigheten. Det är sällan man byter taktyp men har man ett tak av tegel och inte har råd att byta, kan det vara bättre att lägga ett billigare material för att inte riskera att det ska börja regna in. Hur mycket det kostar att lägga om taket beror på materialval, takytan och hur lång tid det tar att lägga. Men som privatperson kan man också dra av en stor del av arbetskostnaden genom rot-avdraget.

21 Sep 2021